Treyd

Treyd on Ruotsin finanssivalvonnan rekisteröimä rahoituslaitos. Treydin kautta SaveLend-alustan sijoittajat saavat käyttöönsä tuontirahoituksen, sijoitusalustan uuden luottotyypin, jossa pääoma käytetään vapauttamaan nopeasti kasvavien tuontiyritysten käyttöpääomaa.
 
Treydin keskimääräinen luottokohtainen sijoitus on 335 000 SEK, mutta SaveLendissä yhdistät voimasi muiden alustalla toimivien sijoittajien kanssa pääomatarpeen kattamiseksi. Näin rajoitetaan myös kuhunkin luottoon liittyvää keskittymäriskiä.
 
Näin voidaan sijoittaa lyhytaikaisiin yritysluottoihin, jotka tarjoavat hyvät edellytykset SaveLend-säilytystilisi jatkuvalle kassavirralle.
 • Sijoita lyhytaikaiseen tuontirahoitukseen

 • Rahoita valmiista tuotannosta myyntiin ulottuva ajanjakso nopeasti kasvaville tuontiyrityksille

 • Investoi luottavaisin mielin – Treydillä on kattava luottoluokitusmalli ja historiallisesti pienet luottotappiot

Näin Treyd toimii

Ennen kuin voit sijoittaa luottoon, sekä SaveLend että luotonantaja, esimerkiksi Treyd, käyvät läpi useita vaiheita. SaveLend arvioi Treydiä esimerkiksi tarkastamalla sen historiallisen luottosalkun, odotettavissa olevat volyymit sekä sen, noudattaako Treyd hyvää luotonantotapaa. Tämän arvioinnin perusteella Treyd on hyväksytty ulkoiseksi luotonantajaksi sijoitusalustalle.

Neljä vaihetta tarpeesta sijoitusmahdollisuudeksi:
 • Vaihe 1

  Maahantuontiyritys on tilannut tuotteita ja lähettää Treydille hakemuksen saadakseen apua tuotteiden rahoittamiseen tuotannon valmistumisesta alkaen siihen asti, että tuotteet on toimitettu maahantuojalle ja niitä voidaan alkaa myydä.

 • Vaihe 2

  Treyd, joka on yksi SaveLendin arvioimista ja hyväksymistä luotonantajista, tarkastaa yrityksen hakemuksen. Jos lainahakemus täyttää Treydin vaatimukset, se hyväksytään.

 • Vaihe 3

  Treyd julkaisee luoton SaveLendin alustalla. SaveLendin sijoittajat voivat sijoittaa näihin luottoihin.

 • Vaihe 4

  Maahantuoja maksaa lyhennykset ja korot SaveLendin sijoittajille. Näin saat tuottosi!

Haluatko tietää lisää Treydistä?

Jos haluat lisätietoa Treydistä, käy sen verkkosivustolla ja lue lisää Treydin tarjonnasta sekä siitä, mitä sen asiakkaat ovat palvelusta mieltä. Tutustu myös yleisiin tuontirahoitusta koskeviin kysymyksiin ja vastauksiin.

SaveLend - Tietoja luotonvälittäjästämme Treydistä

Kysymyksiä ja vastauksia Treydistä

Täältä löydät tietoa usein kysytyistä kysymyksistä ja vastauksista, jotka liittyvät Treydiin.
 • Treyd perustettiin vuoden 2019 lopussa. Sen visiona on se, että fyysisillä tuotteilla kauppaa käyvät yritykset voisivat kasvaa yhtä nopeasti kuin ne, jotka tarjoavat digitaalisia tuotteita.
   
  Treyd on osta nyt, maksa myöhemmin ‑palvelu kansainvälisille toimitusketjuille. Treyd maksaa asiakkaidensa ostolaskut ja tarjoaa heille jopa 120 päivää maksuaikaa. Näin se auttaa vapauttamaan tärkeää käyttöpääomaa, joka mahdollistaa maahantuojille jatkuvan kovan kasvun.
 • Treyd hallitsee rahan lainaamiseen yrityksille liittyviä riskejä perusteellisella, itse kehittämällään luotonmyöntämismallilla, joka perustuu yrityksen taloudelliseen asemaan ja ulkoisiin luokitustietoihin. Mallissa painotetaan erityisesti yritysten kykyä muuntaa vaihto-omaisuutensa käteisvaroiksi. Treyd tarkastelee, kuinka luottokelpoiseksi ulkopuoliset tahot arvioivat yrityksen, mutta tutkii myös yrityksen käyttöpääomaa sekä lyhytaikaisia velkoja lyhytaikaisiin saamisiin nähden, sillä sen myöntämät luotot ovat enintään 120 päivän pituisia.

 • Treydin luotot ovat olleet saatavilla sijoitusalustalla jo jonkin aikaa pienemmässä mittakaavassa. Ne kuuluivat aiemmin sisäiselle SBL Finans Fakturaköp ‑luotonvälittäjälle ja saapuivat laskutusalustan kautta. Kyseisenä aikana tuontiluottoja valvottiin kaksin verroin, sillä ne olivat Treydin oman ja SaveLendin luottotarkastuksen kohteina. Tällainen menettely on SaveLendin keino ottaa mukaan uusia luotonvälittäjiä tarkasti valvotulla tavalla, sillä sen testijakson aikana SaveLend saa täydellisen käsityksen siitä, mitkä luotot luotonvälittäjä hyväksyy. Näin SaveLend on saanut varmistettua sekä luottojen että Treydin käsittelyn laadun.

 • Pitkällä testijaksolla SaveLend tarkasteli Treydin prosesseja ja valvoi kaikkia sen hyväksymiä luottoja. Tämä osoitti Treydin mallin niin laadukkaaksi, että yhtiö otettiin ulkoiseksi luotonvälittäjäksi. Näin ollen tuontirahoitus on nyt sijoitusalustalla luottotyyppinä.
   
  Aluksi kaikki luotot, jotka ovat luottovakuutuksen piirissä eli joissa suurin osa luottomäärästä on vakuutettu luottotappioiden varalta, hyväksytään alustalla automaattisesti. SaveLendin luottokomitea arvioi jatkossakin tuontiluotot, jotka eivät kuulu luottovakuutuksen piiriin.
 • Treyd on tarkoitettu nopeasti kasvaville tuoteyrityksille ja soveltuu parhaiten yrityksille, jotka ostavat ja myyvät valmiita tuotteita, joilla on hyvä kasvupotentiaali ja vähintään 2 000 000 SEK:n vuosiliikevaihto. Treydin asiakkaiden maahantuomat tuotteet vaihtelevat elektroniikasta vaatteisiin.
   
  Yhteinen nimittäjä on se, että kyseessä ovat todelliset tuotteet, jotka on tuotettu yhdessä maassa ja jotka on tarkoitus jaella toisessa maassa. Treyd auttaa vapauttamaan käyttöpääomaa asiakkailleen toimitusketjussa, joka ulottuu valmiista tuotteesta myyntiin. Se tekee sen rahoittamalla tuotteiden ostolaskun ja antamalla maahantuojalle jopa 120 päivää maksuaikaa.

Aloita SaveLendin käyttö – neljä yksinkertaista vaihetta:

 1. 1
  Luo SaveLend-tili
 2. 2
  Siirrä vapaavalintainen summa
 3. 3
  Käytä vakioasetuksiamme tai räätälöi sijoitusstrategiasi
 4. 4
  Rahasi sijoitetaan automaattisesti